Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Το δεκαήμερο των γιορτών στη Ρωσία

30 Δεκεμβρίου. Τα σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα κόσμο, με ατελείωτες ουρές μπροστά από τα ταμεία, άδεια ράφια, και υπερπλήρη καροτσάκια. Είναι η μέρα που οι Ρώσοι προμηθεύονται όλα τα καλά για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Μήπως αγοράζουν κάτι ιδιαίτερο; Μήπως τριγυρνούν στους διαδρόμους ελέγχοντας τις λίστες τους; Όχι! Αρπάζουν ό, τι βλέπουν, χωρίς να δίνουν σημασία ούτε στις τιμές, ούτε στις ημερομηνίες λήξης, διότι αν δεν το πάρουν, κάποιος άλλος θα το κάνει.

31η Δεκεμβρίου. Αφού φτιάξουν τις σαλάτες και ετοιμάσουν τα φαγητά, όλοι οι Ρώσοι κάθονται γύρω από τα τραπέζι του δείπνου της παραμονής Πρωτοχρονιάς από τις 22:00, για να αποχαιρετίσουν το χρόνο που φεύγει. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι καμπάνες, το προεδρικό διάγγελμα, οι σαμπάνιες και ο χορός μέχρι το πρωί.
1 Ιανουαρίου. Είναι η μέρα που όλη η Ρωσία κοιμάται, κι από το κρεβάτι όλοι αποτελειώνουν νωχελικά ό,τι έχει απομείνει από την προηγούμενη, προσπαθώντας να γιατρέψουν τον πονοκέφαλο από την κραιπάλη της προηγούμενης άγριας νύχτας.

2 Ιανουαρίου. Δεν έχουν όλοι το θάρρος να βγουν ακόμη στους δρόμους. Πολλοί συνεχίζουν να κοιμούνται, είτε να παρακολουθούν ταινίες στην τηλεόραση που τις έχουν δει ένα εκατομμύριο φορές πριν. Οι πιο δραστήριοι άνθρωποι, όμως, νιώθουν ότι δεν μπορούν να μένουν στα ίδια, και ξεκινούν για κάπου. Στο σινεμά για παράδειγμα.

3 Ιανουαρίου. Μέχρι αυτή την ημέρα οι περισσότεροι έχουν απελπιστεί περιμένοντας ένα χιονισμένο χειμώνα μέσα στην πόλη. Γι 'αυτό, έχει έρθει η τέλεια ώρα για μια βόλτα στη ντάτσα! Στη μητέρα φύση, τον καθαρό αέρα, το χιόνι μέχρι τη μέση, και, φυσικά, την περίφημη ρωσική μπάνια, που οι χαϊδεμένοι κάτοικοι των πόλεων δεν τολμούν συχνά.

4 Ιανουαρίου. Στη ντάτσα (το εξοχικό) είναι επίσης ωραία, γιατί μπορείτε να κάνετε ελεύθερο σκι στο δάσος, τσουλήθρες σε χιονόλοφους, έλκηθρο ή snowboard, ή να κάνετε πατινάζ σε μια παγωμένη λίμνη. Αλλά αν δεν σας αρέσουν τα σπορ, μπορείτε να κάνετε βόλτες απολαμβάνοντας τη χειμωνιάτικη φύση.

5 Ιανουαρίου. Όταν τελικά βαρεθείτε και τη ντάτσα, τότε έρχεται η ώρα των επισκέψεων σε συγγενείς… όπου θα δώσετε και θα πάρετε δώρα, και θα απολαύσετε την κουβεντούλα την ώρα του οικογενειακού δείπνου.
6 Ιανουαρίου. Μην ξεχνάτε ότι σε πολλά σημεία γύρω από την πόλη προσφέρονται δραστηριότητες για τις παιδικές διακοπές. Εκεί τα πιτσιρίκια μπορούν να ακούσουν ιστορίες και παραμύθια, και να πάρουν γλυκίσματα-δώρα από τα χέρια του ίδιου του Παππού Χιονιά.
7 Ιανουαρίου. Σε ολόκληρη τη Ρωσία γιορτάζονται τα Χριστούγεννα, παρόλο που πολλοί θεωρούν ότι είναι μια θρησκευτική εορτή. Δεν πηγαίνουν όλοι στην Εκκλησία για να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία. Αντ 'αυτού, οι περισσότεροι προτιμούν το ήσυχο οικογενειακό δείπνο με τους παππούδες και τις γιαγιάδες.

8 Ιανουαρίου. Να περάσεις όλες τις διακοπές στο σπίτι, σίγουρα δεν είναι ωραίο! Αυτές οι διακοπές είναι μια μεγάλη ευκαιρία για περιπάτους στη στολισμένη πόλη, αλλά και επισκέψεις στις πολλές χριστουγεννιάτικες αγορές, όπου μπορείτε να αγοράσετε αναμνηστικά, να δοκιμάστε υδρόμελι, ή να παρακολουθήσετε ένα παιχνίδι.

9 Ιανουαρίου. Μήπως ξεχάσατε τους φίλους σας; Μήπως είχατε καιρό να τους δείτε; Αντί για ένα ακόμη δείπνο, μπορείτε να παίξετε μαζί επιτραπέζια παιχνίδια!
10 Ιανουαρίου. Βγείτε γρήγορα στους δρόμους! Ο καιρός είναι ωραίος! Οι διακοπές τελειώνουν και ξεκινάει και πάλι η ρουτίνα σπίτι-δουλειά. Είναι η μεγάλη στιγμή για πατινάζ στον πάγο, πριν να είναι πολύ αργά! Τι καλύτερο από το πατινάζ σε εξωτερικούς χώρους, με μουσική, και ζεστό κρασάκι για την περίσταση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.