Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

ΜΥΘΟΙ - Γιώργος Δροσίνης

" Άνθρωποι που με έδρα είτε αφετηρία την Ελλάδα, κατάφεραν να μεγαλουργήσουν στο διεθνές στερέωμα. Προσωπικότητες των Γραμμάτων, των Τεχνών, των Επιστημών. Έλληνες "Μύθοι", Αθάνατοι, πρεσβευτές του ελληνισμού στα πέρατα της Οικουμένης".
Πρωτοπόρος της Νέας Αθηναικής Σχολής στην ποίηση και στην πεζογραφία


Ο Γεώργιος Δροσίνης, ποιητής, πεζογράφος και δημοσιογράφος, υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους της “Νέας Αθηναϊκής Σχολής” στην ποίηση και στην πεζογραφία. Η πρώτη ποιητική του συλλογή «Ιστοί Αράχνης» το 1880 σηματοδότησε την εμφάνιση της “Νέας Αθηναϊκής Σχολής” ενώ το διήγημά του «Χρυσούλα» κέρδισε το πρώτο βραβείο στον πρώτο διαγωνισμό διηγήματος του περιοδικού «Η Εστία» τρία χρόνια αργότερα.
Ο Γεώργιος Δροσίνης, γεννήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου το 1859 στην Πλάκα στο κέντρο της Αθήνας, από γονείς Μεσολογγίτες.
Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών και μεταγράφηκε στη Φιλοσοφική Σχολή μετά από σύσταση του Νικόλαου Πολίτη. Το 1885, συνέχισε τις σπουδές του στην Ιστορία της Τέχνης στο εξωτερικό, στα Πανεπιστήμια της Λειψίας, της Δρέσδης και του Βερολίνου, στη Γερμανία χωρίς όμως να πάρει κάποιο πτυχίο.
Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα ανέλαβε τη διεύθυνση του περιοδικού «Η Εστία» από το 1889 έως τι 1897, το οποίο μετέτρεψε σε καθημερινή εφημερίδα το 1894.
Περισσότερα στην ιστοσελίδα:http://www.ellines.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.