Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Η Ρωσία ανακοίνωσε την ανασυγκρότηση της χορωδίας του Κόκκινου Στρατού

Να ανασυγκροτήσει «το ταχύτερο δυνατόν» τη Χορωδία του Κόκκινου Στρατού θεέλι η Ρωσία, ύστερα από τον τραγικό θάνατο που βρήκαν περισσότερα από 60 μέλη της, στη συντριβή του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους TU-154 στη Μαύρη Θάλασσα, ανήμερα των Χριστουγέννων.
Το Ensemble Alexandrov, όπως είναι το άλλο όνομα του χορωδιακού και χορευτικού συγκροτήματος του ρωσικού στρατού, ένα σύμβολο της Ρωσίας, το οποίο επευφημείται στις περιοδείες του σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στις περιοχές όπου μαίνονται συγκρούσεις, θρηνεί την απώλεια του ενός τρίτου των καλλιτεχνών του και του διευθυντή του.
«Θεωρώ αναγκαία τη διάθεση 70 διαμερισμάτων στο Ensemble Alexandrov ώστε να μπορέσουμε να ανασυνθέσουμε αυτό το σύνολο το συντομότερο δυνατό», ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ελπίζοντας να προσελκύσει ταλαντούχους στρατιωτικούς με μουσική παιδεία. «Πρέπει να διοργανώσουμε έναν διαγωνισμό και να επιλέξουμε τους καλύτερους προκειμένου να συνεχίσουν την ένδοξη παράδοση του Ensemble Alexandrov, του κύριου μουσικού συνόλου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων».
Το Ensemble Alexandrov ιδρύθηκε το 1928 και σήμερα αποτελείται από περίπου 200 τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές.
«Ο Βαλέρι Χαλίλοφ είχε σπουδαία συνεισφορά στον σύγχρονο πολιτισμό ως διευθυντής ορχήστρας κι ως συνθέτης», δήλωσε η Όλγα Γκολόντετς, αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μιλώντας για «ανεπανόρθωτη απώλεια». Σε ένδειξη τιμής, το ρωσικό κράτος θα δώσει το όνομα του Χαλίλοφ σε ένα μουσικό σχολείο, γράφει ο ρωσικός Τύπος.
«Εδώ και έναν και πλέον αιώνα, αυτές οι υπέροχες φωνές είναι ένα κόσμημα της Ρωσίας», δήλωσε η Γαλλίδα Μιρέιγ Ματιέ που τραγουδά συχνά από το 1967 με το Ensemble Alexandrov, «συντετριμμένη από την τραγωδία που βύθισε στο πένθος τον κόσμο της μουσικής».
«Πήγαινε στη Συρία με μια πολύ καλή αποστολή, μια αποστολή ειρήνης», υπογράμμισε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτμι Μεντβέντεφ. «Είναι πολύ δύσκολο να δεχθούμε αυτή την απώλεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.