Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

EUROVISION 2017 – Ανοιχτό το ενδεχόμενο «μετακόμισης» του διαγωνισμού στο Βερολίνο! (UPDATED)


Η είδηση που έκανε το γύρο του διαδικτύου νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Απριλίου, σίγουρα δεν έμοιαζε με όσες διαβάσαμε τον τελευταίο καιρό σχετικά με το σκάνδαλο της απαγόρευσης εισόδου της τραγουδίστριας της Ρωσίας Julia Samoylova στην Ουκρανική επικράτεια. Πιο συγκεκριμένα, η γενική διευθύντρια της EBU Ingrid Deltenre, έπεσε θύμα «φάρσας» από δύο Ρώσους, τους Alexei Stolyarov και Vladimir Kuznetsov. Ως αποτέλεσμα αυτής της φάρσας, και νομίζοντας η ίδια πως συνομιλούσε με τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας Volodymyr Groysman, βγήκαν κάποιες πολύ σημαντικές ειδήσεις.
Η γενική διευθύντρια της EBU παραδέχτηκε πως στην περσινή συμμετοχή «1944» της Jamala δεν έπρεπε να επιτραπεί η συμμετοχή στο διαγωνισμό, αφού καταπατούσε τους όρους της EBU περί «πολιτικών μηνυμάτων» στους στίχους του τραγουδιού, αλλά πως η ίδια το κατάλαβε αργά, εξού και επετράπη η συμμετοχή, η οποία και κέρδισε, τελικά, στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2016.
Μία ακόμα σημαντικότερη είδηση που βγήκε στη δημοσιότητα είναι πως, στην περίπτωση που η Ουκρανία εμποδίσει την απρόσκοπτη συμμετοχή της Ρωσίας στο διαγωνισμό, ο διαγωνισμός θα «μετακομίσει» στην πόλη του Βερολίνου, η οποία είναι ήδη έτοιμη να διοργανώσει το διαγωνισμό απρόσκοπτα. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει ακόμη και την τελευταία στιγμή, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της γενικής διευθύντριας της EBU.
Στο μεταξύ, το απόγευμα της ίδιας ημέρας εξεδόθη ανακοίνωση, από τον εκπρόσωπο της EBU Dave Goodman, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε «είμαστε αφοσιωμένοι στην προετοιμασία μίας λαμπρής Eurovision, μαζί με τον Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα της Ουκρανίας στο Κίεβο τον ερχόμενο Μάιο. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας.» Ο ίδιος μίλησε σχετικά με τον αποκλεισμό της ερμηνεύτριας Jylia Samoylova από το διαγωνισμό και τις συζητήσεις με την Ουκρανική Κυβέρνηση, οι οποίες συνεχίζονται. Υποσχέθηκε, μεταξύ άλλων, εξελίξεις στο θέμα, τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Υπενθυμίζουμε πως η Ingrid Deltenre απηύθυνε επίσημη επιστολή στον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας, για λογαριασμό της EBU, επισημαίνοντάς του τον αποτροπιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων, σχετικά με τη συνεχιζόμενη κρίση στις σχέσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, καθώς και για την πολιτικοποίηση του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού, που πρόκειται να λάβει χώρα από τις 9 έως τις 13 Μαϊου 2017 στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.