Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Ετσι Ειναι Αν Ετσι ΝομιζετεΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΛΟΥΙΤΖΙ ΠΙΡΑΝΤΕΛΛΟ 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΚΑΤΖΗΣ
ΒΟΗΘΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΙΟΝΑΚΗ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΣΚΗΝΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΚΑΤΖΗΣ
ΛΑΜΠΩ ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ ΤΑΚΗΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ ΛΑΜΠΩ ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΟΥ
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΛΑΜΠΩ ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ ΜΑΚΗΣ ΜΑΡΙΑΔΗΣ

ΠΑΙΖΟΥΝ
ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ

ΛΑΟΥΝΤΙΤΖΙ ΒΟΥΛΟΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
ΝΤΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΑΜΑΛΙΑ ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΩ
Κος.ΑΓΚΑΤΖΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑ-
ΓΙΩΤΗΣ
ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΜΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ
Κα ΣΙΡΕΛΙ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Κος ΣΙΡΕΛΙ ΤΣΑΚΑΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κα ΤΣΙΝΙ ΤΟΓΚΟΥΡΗ ΜΑΓΔΑ
Κα ΝΕΝΙ ΜΠΑΚΑΛΑΚΗ ΠΑΓΩΝΑ
Κα ΦΡΟΛΑ ΣΑΣΣΟΥ ΠΟΠΗ
Κος ΠΟΝΤΣΑ ΠΑΠΑΛΙΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΤΕΝΤΟΥΡΙ ΑΚΡΙΤΙΔΟΥ ΔΑΝΑΗ
ΝΟΜΑΡΧΗΣ Α ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΟΓΛΟΥ ΔΩΡΑ
ΝΟΜΑΡΧΗΣ Β ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΝΑΝΣΥ
Κα ΠΟΝΤΣΑ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Συνηθίζουμε οι άνθρωποι να εξαπατούμε αδιάκοπα τον εαυτό μας δημιουργώντας πραγματικότητες που κάθε τόσο αποδεικνύονται μάταιες και φανταστικές.Συχνά κυριαρχούμαστε από το φόβο, τη ζήλεια, το θυμό, το φθόνο και την ανασφάλεια. Τότε δυστυχούμε και «ξεσπάμε» τη δυστυχία μας στους άλλους. Επιλέγουμε ως θύματα, τους αδύναμους, τους διαφορετικούς. Επινοούμε μία «αλήθεια» και την χρησιμοποιούμε για να δικαιολογήσουμε τις πράξεις μας. Οχυρωνόμαστε πίσω από αυτήν και βιάζουμε τη ζωή, στ’ όνομά της.Υπάρχει άραγε αυτή η «αλήθεια»; Και ποιος την ορίζει; Ο Πιραντέλλο στον πρόλογο του έργου του γράφει: Νομίζω πως η ζωή είναι μία θλιβερή φάρσα…….

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Λουίτζι Πιραντέλλο (1867-1936) Πεζογράφος και ίσως ο σημαντικότερος σύγχρονος ιταλός θεατρικός συγγραφέας, γεννήθηκε στο Αγκριτζέντο της Σικελίας, τον αρχαίο Ακράγαντα. Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι είναι ελληνικής καταγωγής και ότι το επίθετό του είναι παραφθορά του ελληνικού Πυράγγελος. Σπούδασε νομικά, φιλολογία και γλωσσολογία στα πανεπιστήμια του Παλέρμο, της Ρώμης και της Βόννης και δίδαξε ως καθηγητής ιταλικής φιλολογίας στο ανώτατο ινστιτούτο της ιταλικής πρωτεύουσας. Στη Ρώμη ο Πιραντέλο συνεργάστηκε με λογοτεχνικά περιοδικά, δημοσιεύοντας ποιήματα και πεζογραφήματά του. Η πρώτη του ποιητική συλλογή εκδόθηκε το 1899. Η οικονομική καταστροφή του πατέρα του όμως, το 1903, τον ανάγκασε να αποδυθεί σε σκληρό αγώνα επιβίωσης ο οποίος τον έφερε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Μέσα σ' αυτή την ατμόσφαιρα έγραψε το κυριότερο μυθιστόρημά του, "Ο μακαρίτης Ματία Πασκάλ", που η απήχησή του τον επέβαλε σαν πεζογράφο. Εκείνο όμως που έμελλε να τον κάνει διάσημο σε όλο τον κόσμο ήταν το θεατρικό του έργο, το πρώτο μέρος του οποίου συνέθεσε και πάλι σε μια οδυνηρή εποχή γι' αυτόν, εξαιτίας του θανάτου της μητέρας του και της διανοητικής αρρώστιας της γυναίκας του. Τα κυριότερα θεατρικά έργα του είναι: "Έτσι είναι (αν έτσι νομίζετε)", 1917, "Η ηδονή της τιμιότητας", 1917, "Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα", 1921, "Να ντύσουμε τους γυμνούς", 1922, "Απόψε αυτοσχεδιάζουμε", 1930, κ.ά. Το 1934 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Πέθανε στη Ρώμη, το 1936.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


SLOW DOWN

food coffee drink // 24 hours

Όλη μέρα, κάθε μέρα!

Λαγκαδά 212, Τηλ. 2310 600535

Central store

Λαγκαδά 223, Τηλ: 2310 640052

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.ΑΝΤΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.