Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

«Καθαρίστε τη Μεσόγειο» για 17η συνεχή χρονιά

05 Ιουνίου 2017

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε για 17η συνεχή χρονιά τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στη Νέα Πέραμο και στην Κυλλήνη Ηλείας με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγών και εθελοντών.
Έχοντας ως σύνθημα το «Μαθαίνω, Προστατεύω, Παίζω και Δημιουργώ», περισσότεροι από 150 μαθητές δημοτικών σχολείων συμμετείχαν όχι μόνο στον καθαρισμό των παραλιών αλλά και σε μια σειρά από βιωματικά εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτισμού όπως: ενημέρωση για τη προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος ,διαδραστική αφήγηση παραμυθιού,ναυαγοσωστική επιδείξη Α’ Βοηθειών,η παραδοσιακή τέχνη της ναυπηγικής, ζωγραφική κ.α
Η δράση διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ιταλική Περιβαλλοντική Οργάνωση «Legambiente» στην οποία λαμβάνουν μέρος φορείς από ολόκληρη τη Μεσόγειο (σχολεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ξενοδοχεία κ.ά.) αναλαμβάνοντας να καθαρίσουν κάποιες ακτές, πάρκα ή άλση ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται μαθήματα περιβαλλοντικής αγωγής στα παιδιά.
Θα θέλαμε να στείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς για τον ενθουσιασμό που επέδειξαν και τη συνεργασία. Μαζί μας ήταν τα παρακάτω
σχολεία: 9ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων ,3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμο, το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Παναγιάς Κυλλήνης και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας.
Για τη δράση στην Νέα Πέραμο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε: τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και την Υπεύθυνη Π.Ε κα Αλεξάνδρα Τσίγκου για την πολύτιμη συνεργασία,τον Δήμο Μεγαρέων και την Κοινότητα Νέας περάμου, τη Ναυαγοσωστική Σχολή Lifeguard Hellas, το Ναυπηγείο Νέας Περάμου της οικογένειας Ζουμπλιού και την καφετέρια «To Kαρνάγιο» .
Για τη δράση στην Κυλλήνη θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε: το Λιμενικό Σώμα Κυλλήνης, το Πυροσβεστικό Σώμα Λεχαινών, το Λιμεναρχείο Κυλλήνης, το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και την ταβέρνα « Το λιμανάκι του Τσαμπά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.