Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Αρχίζει σήμερα το 36ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης!


Για 36η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στην ιστορική παραλία της Θεσσαλονίκης το Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος από σήμερα έως 18 Ιουνίου στην παραλία του Λευκού Πύργου – Βασιλικό Θέατρο-άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου-στάση Στρατηγείου και είναι αφιερωμένο στο «Έτος Καζαντζάκη, 60 χρόνια από το θάνατό του».
Συμμετέχουν στα 100 εκθετήρια 180 εκδοτικοί οίκοι της χώρας και παρουσιάζουν πάνω από 30.000 τίτλους βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιούνται καθημερινά λογοτεχνικές, θεατρικές και μουσικές -χορευτικές βραδιές και άλλες εκδηλώσεις στο χώρο ενώ στα περίπτερα των εκθετών καθημερινά θα βρίσκονται συγγραφείς υπογράφοντας τα βιβλία τους αλλά και για να συζητήσουν μαζί τους για τον υπέροχο κόσμο της γραφής και του βιβλίου.
Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο στις 8.30 το βράδυ στο χώρο των εκδηλώσεων (εξέδρα- άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου).
Για τη φετινή 36η διοργάνωση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης, αναφέρει: «Το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η πιο μαζική εκδήλωση πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα. Η συνεχής επιτυχία του επί 36 έτη αποδεικνύει ότι το βιβλίο, παραμένει ο αναντικατάστατος φίλος του ανθρώπου. Είμαστε σίγουροι ότι ως φωτεινή αχτίδα της γνώσης θα μας συνοδεύει και στο μέλλον»
Το βιβλίο είναι παντός καιρού...
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών τμ. Θεσσαλονίκης ενώ συμμετέχουν όλοι οι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης με πολλαπλές εκδηλώσεις.
Το Φεστιβάλ Βιβλίου τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα ΕΔΩ.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:30 έως 23.00
Κυριακές: 10:30 έως 13.30 & 18:30 έως 23.00
Πηγή: http://www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.