Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Θεσσαλονίκη: τα ωραιότερα δειλινά είναι στον Θερμαϊκό


Τα ωραιότερα δειλινά, σε όλα τα χρώματα, τα ζούμε στη Θεσσαλονίκη...

Μια εξαιρετική δουλειά με τη διαφορετική ματιά ερασιτεχνών και επαγγελματιών φωτογράφων, με τον ήλιο να δύει στον Θερμαϊκό, από την ομάδα Thessaloniki Arts and Culture photos

(Οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών. Για οποιαδήποτε χρήση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους. Το όνομα του κάθε δημιουργού αναγράφεται κάτω από την αντίστοιχη φωτογραφία του, ακριβώς όπως αναγράφει το προφίλ του στο Facebook.)

"...Η Θεσσαλονίκη δεν έχει βαριά χρωματισμένη ανατολή. Αντίθετα έχει εξαιρετικά θεαματική δύση. Τα βουνά, πίσω από τα οποία δύει ο ήλιος, βρίσκονται πολύ μακριά, και εκτός αυτού έχουν μπροστά τους εκτάσεις μεγάλες με νερά, νερά της θάλασσας και νερά των ποταμών, που εκεί μεριά εκβάλλουν. Οι υδρατμοί τους, ακόμα και τις μέρες που δεν έχει συννεφιά, χρωματίζουν κατά τρόπο συναρπαστικό τον ορίζοντα. Αλλά το σπουδαιότερο μάλλον και το οποίο δίνει μια μυθική έννοια στην εικόνα της Θεσσαλονίκης είναι η αχλύς, η ελαφριά καταχνιά που πλανιέται. Και σε πολλά άλλα μέρη, ιδίως μη ελληνικά, πλανιέται και καταχνιά και ομίχλη και πούσι και άλλες πολλές θολούρες, μα εδώ είναι εξαιρετικά καλά, "καλά" για το ανθρώπινο μάτι και την ψυχή. Συγκερασμένη η ποσότητα της καταχνιάς, ώστε ούτε εξαιρετικά πυκνή και θολή να είναι, ούτε καταθλιπτική και εξοντωτική. Υπηρετεί μόνον, θαρρείς, τη γοητεία, τη διάσταση ανάμεσα στον άνθρωπο και τα πράγματα, ανάμεσα στους ανθρώπους και τους ανθρώπους..."

Παραπάνω: Γιώργος Ιωάννου, "Η Πρωτεύουσα των Προσφύγων", εκδόσεις Κέδρος 1984

Sarantis Diamantoglou


Alastair Graham (Νέα Κρήνη)

Amalia Lampri

Amalia Lampri

Argiris Plesias

Christos Giota Kyratzakos

Dina Kiriakou

Dina Kiriakou


Η συνέχεια εδώ: http://www.apotis4stis5.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.