Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Ορθοδοξία στην Κορέα: Έγινε έκθεση με Βυζαντινές εικόνες ! (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Βυζαντινές εικόνες στην Κορέα: Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Gapyeong πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Βυζαντινών Εικόνων .Μια μοναδική εκδήλωση έλαβε χώρα στην Κορέα.
Μια έκθεση Βυζαντινών εικόνων που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας.
Στην Έκθεση Βυζαντινών εικόνων παρουσιάστηκαν τα έργα των σπουδαστών του εντατικού προγράμματος Μαθημάτων Αγιογραφίας, που λειτούργησε από 1 Μαΐου μέχρι 5 Ιουνίου στην Κορέα!
Τα μαθήματα δίδαξε και φέτος ο καθηγητής βυζαντινής αγιογραφίας κ. Σώζος Γιαννούδης, που βρέθηκε από την Ελλάδα αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.
Το πρόγραμμα των εγκαινίων περιελάμβανε χαιρετισμό του Μητροπολίτου Κορέας π. Αμβροσίου, ομιλία του π. Martin Ritsi, διευθυντή του ΟCMC με θέμα «Η σημασία των εικόνων», χαιρετισμό του καθηγητή κ. Γιαννούδη και έκλεισε με σύντομο κονσέρτο παραδοσιακών κορεατικών μελών, με την κ. Γαβριέλα Κιμ (πιάνο) και την σοπράνο κ. Lim (τραγούδι).
Στην συνέχεια ο καθηγητής κ. Γιαννούδης ξενάγησε τους επισκέπτες στον χώρο της Έκθεσης, στην οποία μπορούσε να δει κανείς την δημιουργία μιας νέας εικόνας από την αρχική μέχρι την τελική φάσης της.
Οι συμμετέχοντες στην Έκθεση απόλαυσαν την μοναστηριακή φιλοξενία με την παράθεση γεύματος και κερασμάτων.
Εκ μέρους της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας ο Μητροπολίτης Κορέας εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες όλων προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Πισιδίας π. Σωτήριο, την αδελφή Αγάθη και τον καθηγητή Γιαννούδη, που επωμίστηκαν το βάρος διοργάνωσης και υπολοποίησης του προγράμματος Μαθημάτων Αγιογραφίας.
Με την ευκαιρία της Ημέρας των Βετεράνων ο Μητροπολίτης Κορέας, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 186 Ελλήνων πεσόντων κατά τον Κορεατικό Πόλεμο, μπροστά στο Μνημείο που έχει ανεγερθεί στον χώρο του Μοναστηριού.
Την εκδήλωση κάλυψε το κορεατικό τηλεοπτικό συνεργείο του CBS, το οποίο μετέδωσε τα νέα στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ίδιας μέρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.