Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Αυστραλιανή απογραφή: Πόσοι είναι οι Έλληνες στην Αυστραλία;


Μια πρώτη γεύση των στοιχείων της απογραφής που θα δοθούν στην δημοσιότητα στις 6 Ιουλίου, έγιναν γνωστά σήμερα, με τα στοιχεία να καταμαρτυρούν σημαντική πτώση του αριθμού των πολιτών που μιλούν ελληνικά στο σπίτι.


Πάνω από 69 εκατομμύρια στοιχεία που αφορούν ποιοτικά χαρακτηριστικά του αυστραλιανού πληθυσμού συγκεντρώθηκαν από την Στατιστική Υπηρεσία και προέρχονται από την απογραφή του 2016.
Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα ένα μεγάλο μέρος αυτών και τα υπόλοιπα που αφορούν φυσικά και την Ομογένεια θα γίνουν γνωστά στις 6 Ιουλίου.

Λιγότεροι μιλούν ελληνικά

Μειωμένοι κατά 15.000 είναι οι πολίτες που ανέφεραν πως μιλούν ελληνικά στο σπίτι. Πέρυσι στην απογραφή του πληθυσμού, ο αριθμός αυτός έφτανε τις 237.000 άτομα, ενώ αντίστοιχα το 2011, στην προηγούμενη απογραφή, στην ερώτηση αυτή είχαν  απαντήσει θετικά 252.000 άνθρωποι.
Ποσοστό 1.8% του συνολικού πληθυσμού της Αυστραλίας απάντησε ότι έχει ελληνική καταγωγή, αριθμός που αντιστοιχεί σε 421.000 άτομα.
Στα ενθαρρυντικά στοιχεία για την παροικία μας, είναι το γεγονός πως από τους γεννημένους ανθρώπους στην Αυστραλία, η παροικία μας έχει το υψηλότερο ποσοστό αυτών που μιλούν την γλώσσα των γονιών τους, σε σύγκριση βέβαια με τα αυστραλογεννημένα παιδιά άλλων μη αγγλόφωνων παροικιών.

Η συνέχεια στο: http://www.sbs.com.au

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.