Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Απεβίωσε η τραγουδίστρια Sandra Reemer!


Η ντίβα του Ολλανδικού τραγουδιού, Sandra Reemer, έχασε σήμερα (6/6/2017) την άνιση μάχη που έδινε με τον καρκίνο του μαστού εδώ και λίγους μήνες. Γεννήθηκε πριν από 66 χρόνια στο Bandung της Ινδονησίας (17/10/1950) και το πραγματικό της όνομα ήταν Barbara Alexandra «Sandra» Reemer. Οι γονείς της μετακόμισαν στην Ολλανδία όταν η Sandra ήταν μόλις 7 ετών. Το κοινωνικό της έργο ήταν μεγάλο, αφού από το 2015 ίδρυσε τον Οργανισμό Sandra Reemer Foundation ο οποίος χρηματοδοτεί την εκπαίδευση παιδιών σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.
Εκπροσώπησε την Ολλανδία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 3 φορές. Το 1972 με το τραγούδι Als het om de liefde gaat ως ντουέτο με τον Dries Holten (εκείνη χρησιμοποίησε το όνομα Sandra και εκείνος το όνομα Andres), καταλαμβάνοντας την 4η θέση.

Το 1976, η Reemer εκπροσώπησε την Ολλανδία ως σόλο τραγουδίστρια με το πραγματικό της όνομα και το τραγούδι The Party’s Over, καταλαμβάνοντας την 9η θέση.

Το 1979 χρησιμοποίησε το όνομα Xandra και εκπροσώπησε την Ολλανδία με το τραγούδι Colorado, καταλαμβάνοντας την 12η θέση.

Τέλος, συμμετείχε στα φωνητικά του Ολλανδικού τραγουδιού Sing Me A Song το 1983, που ερμήνευσε η Bernadette (7η θέση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.