Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας στηρίζει το πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή»


Η Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας (THIAustralia) ανακοίνωσε δωρεά ύψους 36,000 δολάρια για την υποστήριξη του Προγράμματος “Μπορούμε στη Λαϊκή”, μια δυναμική πρωτοβουλία της ΜΚΟ Μπορούμε, μέσα από την οποία εξοικονομούνται τα περισσευούμενα φρούτα και λαχανικά από λαϊκές αγορές στην Αθήνα και διανέμεται σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.


Από την έναρξη του προγράμματος, τον Οκτώβριο του 2015 από τρεις λαϊκές αγορές, το Μπορούμε έχει διασώσει και προσφέρει περισσότερους από 50 τόνους φρέσκων προϊόντων, από ένα σύνολο 10 λαϊκών αγορών σήμερα.
Αυτήν τη στιγμή, το Μπορούμε συντονίζει τη συλλογή του περισσεύματος φρέσκων προϊόντων  από 10 εβδομαδιαίες λαϊκές αγορές στην Αθήνα και την Αττική, με την υποστήριξη των εθελοντών του Μπορούμε, συνεργαζόμενων εταιρειών  και τοπικών φιλανθρωπικών οργανώσεων. Περισσότερες αγορές θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα το 2017, ενώ υπάρχουν σχέδια για επέκταση του προγράμματος εκτός της Αθήνας, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των εθελοντών και διπλασιάζοντας το μέγεθος των προϊόντων που θα συλλέγονται.
Η δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Αυστραλίας, θα υποστηρίξει το πρόγραμμα “Μπορούμε στη Λαϊκή” για 12 μήνες και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υπάρχουσας συνεργασίας της Ελληνικής Πρωτοβουλίας με το Μπορούμε για τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και της πρόσφατης συνεργασία  με το Εθελοντικό Πρόγραμμα του ΤΗΙ Αυστραλίας.
Η δωρεά ανακοινώθηκε στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στη λαϊκή αγορά του Χαλανδρίου, όπου τέσσερις εθελοντές από τη Μελβούρνη συνεργάστηκαν με την ομάδα του Μπορούμε, στην συλλογή προϊόντων που περίσσεψαν στο τέλος της λαϊκής αγοράς.
«Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε το πρόγραμμα “Μπορούμε στη Λαϊκή”, κυρίως λόγω του θετικού αντίκτυπου που έχει, όχι μόνο με το να σώζει τρόφιμα και να στηρίζει ανθρώπους, αλλά ενθαρρύνοντας τον εθελοντισμό και την ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ των Ελλήνων», δήλωσε ο Πρόεδρος του THI Australia Nicholas Pappas.
Ολόκληρο το άρθρο στο: http://www.sbs.com.au

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.