Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Λαβράκι με πατάτες και ντομάτα στο φούρνο


για να γλείφεις τα δάκτυλά σου

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γευστικότατο και ελαφρύ αλλά χορταστικό και υγιεινό φαγητό.

Υλικά συνταγής
  • 2 μέτρια λαβράκια φρέσκα
  • 5-6 πατάτες, κομμένες σε λεπτές μακρόστενες φέτες 1-1 ½ εκ.
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • θυμάρι ή ρίγανη
  • αλάτι – πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
  • Καθαρίζουμε καλά τα λαβράκια μας τα αλατίζουμε ελαφρώς με χονδρό αλάτι και μέσα στη κοιλιά τους και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μισό σκόρδο, τη 1 κ.σ. μαϊντανό, το 1/4 της τριμμένης ντομάτας, λίγο θυμάρι, λίγες σταγόνες λάδι τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στην αλατισμένη κοιλιά των ψαριών.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες 1-1 ½ εκ. τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί γύρω από τα ψάρια. Τις πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι, τον υπόλοιπο μαϊντανό και τοποθετούμε, ανάμεσα στις πατάτες, και το υπόλοιπο σκόρδο.
  • Ρίχνουμε πάνω από τα ψάρια και τις πατάτες τις υπόλοιπες ντομάτες, ελαιόλαδο και 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λ περίπου μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να μείνουν με το λαδάκι τους. Προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό, αν απαιτηθεί.
Πηγή: http://www.tampouloukia.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.