Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Έζησαν την κρουαζιέρα του… σκότους!

Αξέχαστο για τους λάθους λόγους αναμένεται να μείνει το ταξίδι 1900 επιβατών κρουαζιερόπλοιου.

Το κρουαζιερόπλοιο Sea Princess, που απέπλευσε από το Σύδνεϋ με προορισμό το Ντουμπάι αναμενόταν να μείνει στην θάλασσα για 104 ημέρες. Αυτό όμως που δεν γνώριζαν οι επιβάτες του είναι πως δέκα από αυτές θα παρέμεναν στο σκοτάδι στην διάρκεια της νύχτας.
Όλες οι εκδηλώσεις στο κατάστρωμα του πλοίου ήταν απαγορευτικές. Οι κουρτίνες και τα παράθυρα του πλοίου έμεναν ερμητικά κλειστά, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις σβήνονταν και τα φώτα του πλοίου.
Το Sea Princess για τις δέκα αυτές ημέρες ήταν πλοίο φάντασμα, σύμφωνα με κάποιους από τους επιβάτες, Carolyne Jasinski, η οποία μίλησε στην βρετανική Daily Mail, για τα αυστηρά μέτρα προστασίας που τέθηκαν σε εφαρμογή για αυτό το διάστημα.
Ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου, Gennaro Arma, προσπαθώντας να διαφωτίσει τους ανήσυχους επιβάτες, ανέφερε πως η απειλή ήταν πραγματική και άπαντες στο πλοίο θα έπρεπε να είναι έτοιμοι για μια επίθεση πειρατών.
Τις δέκα αυτές ημέρες που το Sea Princess διέσχιζε μέρος του Ινδικού Ωκεανού και της Αραβικής θάλασσας, κρίθηκε απαραίτητο, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται σε ανάλογες περιπτώσεις, να μην δώσει το «στίγμα του», για την αποφυγή μιας επίθεσης πειρατών.

Οι ακτές της Σομαλίας η πιο επικίνδυνες στον κόσμο

Η πειρατεία είναι μια πραγματικότητα η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους της ναυσιπλοΐας (λόγω της ανάγκης πρόσθετης ασφάλειας των διακινουμένων φορτίων, εμπορευμάτων) καθώς και την παρεμπόδιση διακίνησης των φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας.
H πειρατεία στη Σομαλία υπήρξε απειλή στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα από την αρχή ακόμη του Σομαλικού εμφυλίου πολέμου.

Περιορίζονται οι πειρατικές επιθέσεις

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία ασφάλειας Dryad Maritime, οι πειρατικές επιθέσεις έχουν περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016, στις θαλάσσιες περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας και του Ινδικού Ωκεανού, καταγράφηκαν 34 περιστατικά θαλάσσιου εγκλήματος και πειρατείας, με τον συνολικό απολογισμό για το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους να φτάνει τα 49.
Πάντως ο αριθμός έχει μειωθεί σημαντικά (κατά 66%) σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015.
By 
Stergos Kastelloriou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.