Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Αλήθεια, πώς γίνομαι αστροναύτης στη ΝASA και τι μισθό θα πάρω;


ΝΑSΑ λαμβάνει διαρκώς αιτήσεις από άτομα που θέλουν να γίνουν αστροναύτεςκαι για αυτό το λόγο έχει ένα πολύ αυστηρό σύστημα κριτηρίων για την επιλογή.

Όσον αφορά τα σωματικά κριτήρια, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ύψος από 1,57 έως 1.91, να έχουν πολύ καλή όραση και αρτηριακή πίεση και να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στο σκληρό τεστ φυσικής αντοχής, αλλά και στις ερωτήσεις εκτίμησης της ψυχολογικής κατάστασης στα οποία τους υποβάλλει η υπηρεσία.


Ακαδημαϊκά, οι υποψήφιοι πρέπει  να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου σε τομέα επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής ή μαθηματικών και μεταπτυχιακό τίτλο ή, τουλάχιστον, 3ετη επαγγελματική εμπειρία, ενώ οι πιλότοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 1000 ώρες πτήσης.Κατά τη διάρκεια της διετούς εκπαίδευσής τους, όσοι έγιναν δεκτοί μαθαίνουναπαραίτητες δεξιότητες, όπως  κολύμπι σε πισίνα φορώντας διαστημική στολή και καταδύσεις, ενώ μαθαίνουν και ρώσικα για να μπορούν να συνεννοούνται με τους κοσμοναύτες του Διαστημικού Σταθμού.
Οι μισθοί τους, ωστόσο, δεν είναι τόσο υψηλοί όσο θα περίμενε κανείς, καθώς για αυτούς που ξεκινούν την πορεία τους, κυμαίνονται από 66.000 έως 144.000 δολάρια ετησίως.

Πηγή: http://www.mediazone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.