Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

Πώς είναι σήμερα η Παναγία Σουμελά , με τις εργασίες σε εξέλιξη (βίντεο, φωτο)


Κάτι παραπάνω από δύο χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που η μονή της Παναγίας Σουμελά στον Εύξεινο Πόντο έκλεισε για το κοινό προκειμένου να γίνουν εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης.


Αν και πολλοί (ακόμα και βουλευτές) κατηγόρησαν τις αρμόδιες Αρχές για το μεγάλο διάστημα έχει παραμείνει κλειστό το πιο διάσημο αξιοθέατο του νομού Τραπεζούντας, εντούτοις ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων İHA αναφέρει ότι οι εργασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 99%, ενώ οι εργασίες για το πιο σοβαρό πρόβλημα, που είναι η σταθεροποίηση των βράχων, έχουν ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ.


Η πρώτη φάση της αναστήλωσης τελείωσε την 1η Νοεμβρίου 2016. Η στερέωση και η αφαίρεση βράχων που κρίθηκε ότι ήταν επικίνδυνοι για την ασφάλεια των επισκεπτών είναι στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης των εργασιών που γίνονται με την υποστήριξη του Πολυτεχνείου Τραπεζούντας.


Προς το παρόν ο βαρύς χειμώνας της Τραπεζούντας είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την πρόοδο των εργασιών, που με βάση το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να έχουν τελειώσει μέσα στο 2018.
Video  İhlas Haber Ajansı


Πηγή: http://constantinoupoli.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.