Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

ΕΛΛΑΔΑ: Όλη η ιστορία πίσω από το ενδιαφέρον της Αρετής Κετιμέ για τη φετινή Eurovision

O OGAE Greece, ύστερα από επικοινωνία με τον συνθέτη, στιχουργό και συνεργάτη της Αρετής Κετιμέ, Δημήτρη Καρρά, παραθέτει την τοποθέτησή του ως προς την φετινή συμμετοχή τους στα προκριματικά της Ελλάδας για τη Eurovision, όπως ο ίδιος το ζήτησε. 


– Ευχαριστούμε πολύ που έχετε αγκαλιάσει την πρόθεση της δεσποινίδος Αρετής Κετιμέ για την συμμετοχή, η αγάπη σας είναι δεδομένη την αισθανόμαστε και εύχομαι και το τραγούδι που έχω γράψει να φανεί αντάξιο των προσδοκιών σας.
-Θα ήθελα να σας πω για να σταματήσει όποια παραφιλολογία το πως μας ήρθε η επιθυμία αυτή και το ιστορικό της. Οι πρώτες συζητήσεις ήρθαν πριν από 10 χρόνια όταν η Αρετή ήταν ακόμη 18 ετών τότε έκρινε, πολύ σωστά κατά την γνώμη μου, ότι δεν ήταν έτοιμη για τον θεσμό, άσχετα του γεγονότος τότε ότι η φήμη της ήταν μεγαλύτερη λόγω των πιο πρόσφατων Ολυμπιακών αγώνων.
– Το φετινό καλοκαίρι αποφασίσαμε χωρίς να μας το προτείνει κανείς να το προσπαθήσουμε, αν και η χώρα μας τα δύο τελευταία χρόνια κάνει απευθείας ανάθεση. Πρωταρχικός στόχος ήταν να πιέσουμε, όσο μπορεί μία μικρή ομάδα ανθρώπων, να γίνει Ελληνικός τελικός, γιατί το θεωρούμε δίκαιο και αυτός είναι ο στόχος μας να πάει το τραγούδι με την Αρετή στον Ελληνικό τελικό, από εκεί και πέρα εσείς θα κρίνετε. Το τραγούδι το φτιάξαμε στα μέτρα της Αρετής και φωνάξαμε αναγνωρισμένους μουσικούς της παράδοσης που παράλληλα παίζουν και με καλλιτέχνες όπως τον Γ.Μαρκόπουλο, Γ.Νταλάρα, Α.Βίσση, Π.Λάλεζα, Μ.Κανά αλλά συνεργάζονται και με μεγάλους σολίστ της παράδοσης όπως Γ.Κοτσίνης, Α.Αρκαδόπουλος, από όλο το φάσμα δλδ. Εγώ συμβουλεύτηκα δύο πολύ καλούς μου φίλους τον Π.Κατσιμίχα και τον Γ.Πούλιο γνωστό στον θεατρικό κύκλο.
– Όταν η ΕΡΤ έβγαλε την ανακοίνωση, αισθάνθηκα τυχερός γιατί το τραγούδι είχε ακριβώς αυτή την κατεύθυνση. Τρεις εταιρείες η Panik, η Polymusic κατόπιν δικής μου ενόχλησης στον κύριο Πολυδώρου λόγω γνωριμίας, και η εταιρία Satelite ενδιαφέρθηκαν να κάνουν την προσπάθεια τους με την Αρετή. Η πρώτη δεν έχει δώσει ακόμη πρόταση, η δεύτερη θα προτείνει την Βασιλική Στεφάνου και η τρίτη έχει ήδη καταθέσει. Το ότι τρεις εταιρείες ενδιαφέρθηκαν να κατεβάσουν πρόταση με την Αρετή νομίζω ότι λέει σε όλους μας κάτι. Το ότι επιλέξαμε την Spicy είναι δική μου ευθύνη και ευχαριστώ την Αρετή Κετιμέ που με εμπιστεύεται και στήριξε τα επιχειρήματα μου.
– Τέλος χαίρομαι πολύ που η ανακοίνωση της ΕΡΤ δίνει την ευκαιρία να σκεφτούν την συμμετοχή τους καλλιτέχνες που δεν θα το τολμούσαν στο παρελθόν, χαίρομαι πολύ που βλέπω φίλους που μπορεί με αυτόν τον τρόπο να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, σίγουρο είναι το ότι να φτάσει κάποιος Ελληνικό τελικό δεν είναι λίγο και είναι και μία διαφήμιση για καλλιτέχνες που ξεκινάνε τώρα. Εμείς σε ένα βαθμό πετύχαμε ήδη αυτό που θέλαμε, η αγάπη σας για την συμμετοχή της Αρετής, μας πάει παρακάτω και μας κάνει να θέλουμε περισσότερα. Με τον τρόπο μας θα στηρίξουμε όλες τις συμμετοχές, είμαστε άνθρωποι που δεν μας αρέσουν τα μονοπώλια γενικά, ζήτω το Ελληνικό τραγούδι που έλεγε στην εκπομπή του και ο Διονύσης Σαβββόπουλος, για αυτό παλεύουμε, καλή τύχη σε όλους και εύχομαι όλα τα τραγούδια που θα προταθούν να συγκινήσουν, η Eurovision είναι πάνω από όλα γιορτή και μετά διαγωνισμός.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία,
φιλικά

Δημήτρης Καρράς.

Στης πικροδάφνης τον ανθόΔυοσμαράκι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.