Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

Έλληνας ιερέας ίδρυσε ομάδα ποδοσφαίρου στην Αγγλία


Ποδοσφαιρική ομάδα, με το όνομα Άγιος Παντελεήμων (St Panteleimon FC), ίδρυσε Έλληνας ιερέας στην Αγγλία και το βορειοδυτικό Λονδίνο. Πιο συγκεκριμένα, την ιδέα για τη δημιουργία αυτής της ομάδας είχε ο πατέρας Αναστάσιος, ο οποίος είναι φίλαθλος του ποδοσφαίρου κι έπαιζε μικρός σε ερασιτεχνικό επίπεδο στην Ελλάδα και το Ναύπλιο.
Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε τον Μάιο του 2015, με τον ιερέα να καταφέρνει να πετύχει το σκοπό του σε λίγες μόνο ημέρες, με τη βοήθεια πολλών Ελλήνων, που κατοικούν στην περιοχή. Ιδιαίτερη βάση δόθηκε στο σήμα της ομάδας, το οποίο έχει πολλά ελληνικά στοιχεία. Περιέχει σύμβολα, όπως, το εθνόσημο, μια αρχαιοελληνική κολόνα, αλλά και τον δικέφαλο αετό του χριστιανισμού. Το σύνθημα της ομάδας είναι το: "Faith first", δηλαδή "πρώτα η πίστη".
Η εμφάνιση της ομάδας έχει μπλε και κίτρινο χρώμα, θέλοντας να τιμήσουν τα χρώματα τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου. Με σκοπό να καθοδηγήσει στο γήπεδο την ομάδα, προσελήφθη ως τεχνικός ο Γκάρι Κάρσα, ο οποίος έχει διατελέσει βοηθός προπονητή στην Άστον Βίλα το 2014, επί ημερών Πολ Λάμπερτ. Ο σύλλογος αγωνίζεται στην κυπριακή λίγκα της Αγγλίας, ενώ το παρατσούκλι της της είναι "Άγιοι".
Η πρώτη σεζόν θεωρείται επιτυχημένη, καθώς κατέκτησε το νταμπλ, ενώ μελλοντικό στόχο αποτελεί η είσοδος στην αγγλική ομοσπονδία και η συμμετοχή στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.