Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

ΤΟΝΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ Η ΕΡΓΕΝΙΚΗ


Υλικά για 1 φυσικά μερίδα (είπαμε, σε εργένηδες αναφέρομαι!!)
 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (όχι λιωμένο)
1 κονσέρβα τόνου λαδιού (προτείνω πικάντικη σε όσους αρέσουν οι καυτερές γεύσεις
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Μισό κουτάλι σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουτάλι σούπας γεμάτο θυμάρι ξερό
Λίγο πιπέρι
¼ κιλού (ή έστω όσα πιάσει το χέρι σας) μακαρόνια spaghetti No 6
Αλάτι
2 και ½ γεμάτες κουταλιές σούπας μαγιονέζα
Το χυμό ενός μικρού λεμονιού
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Ανοίγουμε την κονσέρβα και την στραγγίζουμε από το λάδι της, το οποίο πετάμε. Θρυμματίζουμε τον τόνο και βάζουμε μες την κονσέρβα το χυμό του λεμονιού.
Κατόπιν προσθέτουμε στο τηγάνι τον τόνο, το θυμάρι, την πάπρικα, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά.
Κατά τη διάρκεια που ετοιμάζουμε τον τόνο, βράζουμε τα μακαρόνια. Μόλις είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τον τόνο το οποίο έχουμε αποσύρει από τη φωτιά. Τα ανακατεύουμε ελάχιστα και στη συνέχεια προσθέτουμε και την μαγιονέζα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να πάει παντού και να ενωθούν τα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.