Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΐΦΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ



ΥΛΙΚΑ
500  γρ. κανταΐφι
½      πακέτο βούτυρο μαργαρίνη
½      νεροπότηρο ηλιέλαιο
1      κουτί σαντιγί {την πράσινη με το χωνί}

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
4      νεροπότηρα νερό
5       κουταλιές της σούπας γεμάτες φυτικό γάλα
7      κουταλιές της σούπας γεμάτες κούσταρ πάουντερ
2      κουταλιές της σούπας γεμάτες βούτυρο μαργαρίνη
½      ποτήρι νερού ζάχαρη
1       φλιτζάνι καρύδια
1       βανίλια
Ξύσμα λεμονιών

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
4       νεροπότηρα ζάχαρη
3       νεροπότηρα νερό
2       βανίλιες
Χυμός από μισό λεμόνι
Βράζουμε το σιρόπι 7΄

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεμαλλιάζουμε πρώτα το κανταΐφι και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί {Νο 36}. Λιώνουμε τη μαργαρίνη με το ηλιέλαιο και περιχύνουμε το κανταΐφι. Ψήνουμε στους180°c μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας προσπαθούμε να σπάσουμε το κανταΐφι {να θρυμματιστεί όσο γίνετε}. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο μαζί με τα καρύδια που έχουμε ψιλοκόψει για λίγη ώρα ακόμη, μέχρι να πάρει χρώμα και σβήνουμε το φούρνο. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι και μόλις βράσει στα λεπτά που σας δίνω περιχύνουμε το κανταΐφι ζεστό. Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας το νερό με το φυτικό γάλα σε μια κατσαρόλα. Από αυτό το μίγμα παίρνουμε λίγο και το βάζουμε σε ένα μπολ. Μέσα στο μπολ βάζουμε το κούσταρ πάουντερ, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μόλις το νερό με το φυτικό γάλα πάρει βράσει,  ρίχνουμε το υλικό που έχουμε στο μπολ και δένουμε την κρέμα. Βάζουμε τις δύο κουταλιές βούτυρο να λιώσει, το ξύσμα λεμονιού και αφήνουμε την κρέμα μας στην άκρη να κρυώσει. Για να μη πιάσει κρούστα από πάνω η κρέμα την καλύπτουμε με μεμβράνη. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ και τη σαντιγί μας. Βάζουμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι και τέλος τη σαντιγί. Γαρνίρουμε με λίγα καρύδια ακόμη από πάνω και το γλυκό μας είναι έτοιμο και απίστευτα νόστιμο. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

Καλή επιτυχία!!!!!!!     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.