Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

O Mr. Eurovision, Γιώργος Οικονόμου σε μια αποκλειστική συνέντευξη λίγο πριν τον φετινό διαγωνισμό


Γιώργο καταρχάς να σε ευχαριστήσω για την αποδοχή της πρόσκλησης μας να μιλήσεις στο karmiko.gr. Αλήθεια πως προέκυψε αυτή σου η αγάπη για το θεσμό της Eurovision, όντας ένας επαγγελματίας στο χώρο της μουσικής;

Όλα ξεκίνησαν το 1977, ένα ανοιξιάτικο Σαββατόβραδο, που με την οικογένειά μου ήμασταν καλεσμένοι σε συγγενικό σπίτι και μετά το γεύμα θα παρακολουθούσαμε τον Διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Δεν είχα ιδέα καθ’ ότι πολύ μικρός τί σημαίνει Φεστιβάλ Τραγουδιού, αλλά μπήκα αμέσως στο «κλίμα» με το που ξεκίνησα να ακούω τραγούδια διαφορετικών χωρών. Τότε λοιπόν μπήκε το «μικρόβιο» στο αίμα και από την επόμενη χρονιά το πήρα πιο σοβαρά και με ένα ραδιοκασσετόφωνο έγραφα από την τηλεόραση τα τραγούδια και τα άκουγα άπειρες φορές.

Πως δημιουργήθηκε το πρώτο fan club της Eurovision στην χώρα μας και ποια η ενεργή συμμετοχή σου σε αυτό στην πάροδο του χρόνου έως και σήμερα;
Πέρασαν τα χρόνια, η μουσική δυνάμωνε μέσα μου… και όταν σπούδαζα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ξεκίνησα να κάνω εκπομπές σε ραδιόφωνα και να γράφω σε περιοδικά και εφημερίδες. Το 1998 μου δόθηκε η ευκαιρία – και φυσικά την άρπαξα από τα μαλλιά – να εργαστώ σε δισκογραφική εταιρεία. Η μουσική λοιπόν υπερίσχυσε της δημοσιογραφίας -εντελώς καρμικό- και φυσικά η Γιουροβίζιον ήταν πάντα στο μυαλό μου.
Εδώ να σου πω, πως στα φοιτητικά μου χρόνια δημιούργησα το Φαν Κλαμπ στην Ελλάδα το 1988, ενώ την προηγούμενη χρονιά ήμουν μέλος της επιτροπής στην ΕΡΤ που ψηφίσαμε ως Ελλάδα στην Γιουροβίζιον. Το 1989 ήμουν μέλος της επιτροπής που επέλεξε τη συμμετοχή μας στον εν λόγω Διαγωνισμό.
Απο το 1988 ακολουθώ την ελληνική αποστολή σε κάθε Διαγωνισμό κάθε χρόνο εως το 2009 με 2 μόνο φορές απουσίας, το 1999 και το 2007. Το μικρό φαν κλαμπ που δημιούργησα το 1988, με παρότρυνση ξένων φαν κλαμπ, ώστε να ανταλλάσσουμε απόψεις και πληροφορίες, μεγάλωσε στα χρόνια που ακολούθησαν και σήμερα ειναι το γνωστό OGAE GREECE.

Που αποδίδεις το γεγονός πως ο συγκεκριμένος θεσμός απέκτησε και στην χωρά μας φανατικό κοινό;
Απέκτησε φανατικό κοινό ο Διαγωνισμός το 2001, όταν οι Αντίκ έφτασαν στην καλύτερη μέχρι τότε θέση μας, την τρίτη. Εκεί κάποιοι «ανακάλυψαν» την Γιουροβίζιον, την οποία σνόμπαραν στο παρελθόν, παρ’ όλη την προσπάθεια της Δάφνης Μπόκοτα να το δουν με μεγαλύτερη προσοχή. Ακολούθησε ο Ρουβάς το 2004 και πλέον η Γιουροβίζιον ήταν αντικείμενο συζήτησης σε κάθε σπίτι και κάθε παρέα.

Η συνέχεια στο : http://www.karmiko.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.