Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Χοιρινό με λάχανο


ΥΛΙΚΑ 
  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
  • 1 1/2 κιλό λάχανο
  • 3-4 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κουταλιά φυτικό βούτυρο
  • 1 λεμόνι, το χυμό
  • Αλάτι
  • πιπέρι κόκκινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και ρίχνουμε το κρέας να ροδίσει απ'όλες τις πλευρές. Συμπληρώνουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει.
  • Πλένουμε το λάχανο, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  • Το σοτάρουμε στο βούτυρο προσθέτοντας το πιπέρι.
  • Μόλις μαραθεί, το σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού.
  • Κατόπιν το βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα με το κρέας και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το αλάτι.
  • Βράζουμε το φαγητό για άλλα 45 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.