Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Σφουγγάτο με κιμά

Αυτό το φαγητό συνηθίζεται πάρα πολύ στην Πόλη.

Όποτε κάνω μακαρόνια με κιμά, κρατάω λίγο κιμά για να το φτιάξω, την επόμενη μέρα. Το ίδιο νόστιμο γίνεται αν κάνεις τα αβγά μάτια, μελάτα, έτσι ώστε μετά να σπάσεις τον κρόκο και να χυθεί στον κιμά.

Υλικά
  • 300γρ. κιμά χοιρινό
  • 8 αβγά
  • 1 ντομάτα ώριμη, τριμμένη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι μκρό, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
  • Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον κιμά και το μίγμα μπαχαρικών για 2-3 λεπτά.
  • Σβήνετε με τη ντομάτα, ρίχνετε το σκόρδο και την κανέλα, αλατοπιερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.
  • Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά σε ένα μπολ μαζί με τον μαϊντανό και τα αλατοπιπερώνετε. Τα ρίχνετε στο τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με καπάκι και ψήνετε μέχρι να μαγειρευτούν τα αβγά. 
  • Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tips
  • Αντί για κιμά μπορείτε να βάλετε σάρκα από λουκάνικο, αφού αφαιρέσετε το εξωτερικό έντερο και κόψετε το εσωτερικό σε μικρά κομματάκια.
  • Του ταιριάζει το κύμινο, ο κόλιανδρος και το μπαχάρι σε σκόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.