Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018

Συγκλονίζει το μήνυμα του πυροσβέστη που έζησε από μέσα την πύρινη κόλαση στο Μάτι


Συγκλονίζει το σπαραξικάρδιο μήνυμα του πυροσβέστη Νίκου Ρουκούδη που πάλεψε με τις φλόγες στο Μάτι της Αττικής. Ο Νίκος Ρουκούδης είναι ένας από τους εκατοντάδες πυροσβέστες που βρέθηκαν στην επίγεια κόλαση του Μάτι και έδωσαν ηρωική μάχη για να τιθασεύσουν τις φλόγες. Κάνοντας έναν απολογισμό στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Νίκος γράφει ότι όλα όσα έζησε τον άλλαξαν.
Διαβάστε την συγκλονιστική ανάρτηση του πυροσβέστη:
"Μάτι Αττικής 23-25 Ιουλίου 2018.
Αυτήν την ωρα είμαι στο υπηρεσιακό λεωφορείο και επιστρέφω στην οικογένεια και το σπίτι μου. Θα δω ξανά την κόρη και την γυναίκα μου. Θα τους αγκαλιάσω όπως ποτέ ξανά… Θα κάνω ένα μπάνιο και θα προσποιηθώ πως επιστρέφω σιγά σιγά στην ρουτίνα μου….
Δεν είναι τίποτα ίδιο όμως…
Δεν το εξηγείς ούτε με λόγια ούτε με φωτογραφίες.
Άλλωστε πως να εξηγήσεις κάτι που, ούτε εσύ το έχεις χωνέψει;
Πόση λύπη κ τραγωδία να χωρέσει σε λιγα στρέμματα…;
Πόσες ψυχούλες χαμένες …Άδικα και γρήγορα…
Πόσες περιουσίες στάχτη…
-Είστε όλοι καλά;, ρωτούσα ανθρώπους που έβρισκα στο δρόμο να μαζεύουν ο,τι τους έχει απομείνει…
-Πώς να είμαστε καλά αγόρι μου; η πιο συνηθισμένη απάντηση…
Πώς να είναι οι άνθρωποι καλά ρε μαλάκα, όταν έχασαν συγγενείς, φίλους, γείτονες, περιουσία κι ελπίδα;;;
-Τουλάχιστον είστε ζωντανοί…. προσπαθούσα να τους ηρεμήσω… Μάταια πολλες φορές…
Δεν ξερω πως να το περιγράψω ολο αυτό, δεν μπορω να το περιγραψω και δεν ξερω εαν χρειάζεται…
Να μην ξεχάσω….
Δεν γίνεται να μετρήσεις πόσοι άνθρωποι ήρθαν για βοήθεια. Πόσοι μας ρωτησαν αν θελουμε νερό και φαγητό… Αν χρειαζόμαστε το οτιδήποτε… Και ακόμα πηγαίνουν. Και θα συνεχίσουν. Υπέροχοι, απλοι άνθρωποι, χωρις όνομα, χωρις αντάλλαγμα δίνουν ελπιδα και βοήθεια, απλόχερα. Μια ομορφιά μέσα στη φρίκη και την μαυρίλα…Σεβασμός κ συγκίνηση…
Κανένας πυροσβέστης δεν θεωρεί τον εαυτό του ήρωα. Δεν θέλει να γίνει ήρωας… Θέλει να βοηθήσει, να σώσει, δηλαδή να κάνει την δουλειά του σωστά και με το παραπάνω, και να επιστρέψει σπίτι του… Κι αν είναι ήρωες οι πυροσβέστες, σούπερ-ήρωες είναι οι εθελοντές, οι πολίτες που έδωσαν το παρόν, τα σπίτια, τα ρούχα, τα χρήματα και τον χρόνο τους να βοηθήσουν… Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι διασώστες, οι αστυνομικοί… Υπέροχοι και υπεράνθρωποι συνεργάτες..
Την πρώτη μέρα, μετά το πρώτο σοκ και την κούραση της διαδρομής, αφού ξεκινήσαμε να δουλεύουμε, κάθισα να βγάλω μερικές φωτογραφίες…Δεν άφηνα μέχρι τότε τον εαυτό μου να επηρεαστεί, ήθελα να κάνω την δουλειά μου με καθαρό μυαλό.. Ανοίγοντας την, η κάμερα ήταν γυρισμένη και με αντίκρισα… Όχι μόνο είχα επηρεαστεί, είχε αλλάξει το βλέμμα μου μια για πάντα…
Καλο παράδεισο ψυχουλες μου… Μακάρι η απώλεια σας να διδάξει και να αποτρέψει μελλοντικές καταστροφές…
Μακάρι…"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.